Taas tokoilemassa. Perusasennot olivat aikas hyvät, kädellä piti näyttää vielä melko paljon. Maahanmeno oli parantunut tosi paljon, oli aikas nopea jo. Paikallaolot menivät tuttuun tapaan hyvin kunnes hallin ulkopuolelta kuului jotain ihme pörinää jota Vilma  vähän säikähti ja sitten sitä ei hetkeen huvittanutkaan oikein mikään.  Sain onneksi kontaktin takaisin pienillä harjoituksilla. Seuraamiseen tuli nyt mukaan se että koiran pitää istui heti kun ohjaaja pysähtyy. Tällä tavalla ei olla Vilman kanssa vielä edes harjoiteltu, mutta ihan ok:sti meni. Seuraamisen paikka oli oikea, mutta kontakti ei ollut yhtä hyvää mitä aikasemmilla kerroilla. Luoksetulot oli melko hitaita. Minun pitää kyllä miettiä tuota tokoluoksetulon käskyä. Otus nimittäin taisi hämmentyä siitä, että pitää tulla tänne käskyllä suoraan sivulle. Arkielämässä sen ei tarvitse, jotenpa taitaa käsky vaihtua pelkkään sivu komentoon. Uutena asiana kurssilla oli liikkeestä seisominen ja se meni ihan hyvin. Sitä sitten vain harjoittelemaan. :)

Viime aikoina on tullut pohdittua tätä meidän harjoittelua. Tokossa pitäisi tämän kurssi jälkeen päästä johonkin tokoryhmään harjoittelemaan. Paha vain että omassa seurasta tokoryhmä uupuu. :( Yksi mahdollisuus olisi naapuriseuran, siellä nimittäin olisi varmaan enemmän tokoa. Harmi vaan että netin kautta en saanut ongittua aiheesta oikein mitään tietoa. Sen vain sain selville että seurassa on kilpailevien tokoryhmä. Sapettaa kun tuntuu, että missään ei ole tokoryhmää joka olisi sellaisille koirakoille, jotka ovat halukkaita tulevaisuudessa käymään kilpailemassa, mutta jotka eivät vielä ole siihen valmiita. Toki näitä kursseja löytyy, mutta tällä kurssilla jolla nyt olen uutta asiaa ei ole kovin paljon tullut. Ainut uusi asia tähän mennessä on ollut liikkestä seisominen. Ja eipä tuota kurssiakaan ole enää kuin pari kertaa jäljellä. Toki kotona harjoittelu on tosi tärkeää, mutta vakoiryhmä olisi kyllä aikamoisen tervetullut.

Kävin eilen katselemassa Sorsiksella olleita agiepiksiä. Ei ne mölliradat kyllä kovin vaikeiltä näyttäneet. Yksi hyppykiemura kohta olis kyllä tuottanut aika lailla vaikeuksia, mutta uskon että muu rata olis menny melko sujuvasti. Jos Vilmalla olisi hyvänä päivänä mennyt tuon radan, niin vauhtia olisi ollut hyvin. Huonona päivänä olisi ollut jo hyvä että päästäisiin startista eteenpäin. Ailahtelevaa, ailahtelevaa...